'100.YILINDA CUMHURİYET'

'100.YILINDA CUMHURİYET'  Konulu Yarışmalar

Eşsiz bir bağımsızlık mücadelesinin vücut bulmuş adı olan Cumhuriyet'in, milletin birliği, tarihten aldığı güç, hedeflere olan inanç ve kararlılıkla  'İstiklalden istikbale' köprüler kurmak amacıyla, "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarının bu yıl  tüm okullarımızda  güçlü bir koordinasyon içerisinde ve gerekli hassasiyeti  göstererek kutlanması gereğiyle ;

'100.YILINDA CUMHURİYET'  Konulu Resmi ve Özel  İlkokullar Arası Resim, Ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulları Arası Şiir ve Liseler arası Kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Katılmak isteyen öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Dilek Çiftçi, Fatih Açıkel, Nazlı Şahin' e eserlerini teslim etmelidir.

Yahşihan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘100.YILINDA CUMHURİYET’

“ konulu şiir ve kompozisyon  yarışmaları düzenlenecektir.

Amaç:

-       Öğrencilerimize Vatan, Millet sevgisi aşılamak,

-       Öğrencilerimizde Cumhuriyet ve Demokrasi Bilinci geliştirmek

-       Milli birlik ve beraberlik duygusu kazandırmak.

-       Yeteneklerini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmek ve onların fark edilmesini sağlamak.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

1-     Yarışma  LİSE ÖĞRENCİLERİ  arasında yapılacaktır.

2-     Eserlerin yazımı  1 (bir) sayfayı geçmeyecektir.

3-     Beyaz çizgisiz dosya kağıdına elle mürekkepli kalemle yazılacak, sayfaların arka yüzü kullanılmayacaktır.

4-     Yarışmaya katılacak öğrencilerin adı, soyadı, sınıfı, numarası, okulu ve ders öğretmeni sayfanın arka yüzüne sol alt köşeye yazılacaktır. Ders öğretmeni yazıyı imzalayacaktır.

5-     Değerlendirmede kompozisyon yazma kuralları dikkate alınacaktır.

6-     Alıntı olmayıp tamamen özgün eserlerin olmasına dikkat edilecektir. (Bu konudaki sorumluluk tamamen ders öğretmenine aittir.)

Not: Her okul yarışmaya sadece okulda birinci olan eserle katılacaktır.

Yayın: 03.10.2023 - Güncelleme: 03.10.2023 00:30 - Görüntülenme: 162