Lise Diploması Diploma Fark Dersleri Ön Kayıt İşlemleri

En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup kalfalık veya ustalık belgesi sahibi olanlar ile halen mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören ve diploma programına dahil olmayan öğrencilerin diploma alabilmeleri için "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ında yer alan derslerin tamamından başarılı olmaları şartıyla diploma alabilirler.

Dışardan başvurular ile halen okuyan diploma proğramına dahil olmayan 12. sınıf öğrencilerimiz  fark derslerini alabileceklerdir.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine tabi olup "Diploma Programı"na dahil olmayan 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri "Telafi Programına" katılıp "Diploma Fark Derslerini alabileceklerdir. Bu öğrencilere diploma düzenlenebilmesi için öncelikle Ustalık Belgesini almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir

Telafi eğitimi bir eğitim öğretim yılından (36 hafta) az olmamak üzere planlanacak olup her bir dersten başarılı olanlara ilgili eğitim öğretim yılı çalışma takviminde belirtilen tarihlerde, diploma düzenlenecektir.

Telafi eğitimi uygulamasında, her bir dersin toplam ders saatinin 1/6'sın dan fazla devam etmeyen öğrenciler o dersten başarısız sayılacaklardır.

Telafi eğitimleri ders yılı başında başlatılacak olup öğrenci kayıt işlemleri de bu tarihe kadar tamamlanacaktır. Ancak bu tarihten sonra yapılan kayıtlar devamsızlık süresinden değerlendirilecektir.

Detaylı bilgi için Okul Müdürlüğümüze başvurunuz...

DİPLOMA TELAFİ PROGRAMI TABLOSU

MUAFİYET TABLOSU